Klarspråk online

- lär dig klarspråk på ett enkelt och flexibelt sätt

Klarspråk online är ett plattform för dig som vill lära dig klarspråk och utveckla ditt skrivande på jobbet. Kurserna passar både dig som jobbar inom offentlig sektor och dig som är anställd i eller driver ett företag. Visionen med Klarspråk online är att alla som som skriver på jobbet ska kunna lära sig klarspråk online på ett enkelt och flexibelt sätt. Plattformen drivs av textbyrån Meningsbygget. Jag som håller i kurserna heter Eva Berg och är textvårdare & skrivcoach.

Vad säger andra?

Några referenser från uppdrag inom klarspråk, språkgranskning och skrivcoachning:

  • Du har gjort ett kanonjobb och det har varit väldigt roligt och lärorikt att arbeta tillsammans med dig. Vi kommer få svårt att fylla dina skor men ska göra vårt bästa. /Nicole Blomstrand, Länsstyrelsen Halland (När jag var språkgranskare, skribent och webbredaktör)

  • Du gjorde ett fantastiskt jobb – lugn, trygg, kunnig och engagerad i deltagarna. Upplägget var verkligen bra och på rätt nivå. /Ulrika Fransson, Växjö kommun (När jag var ledare i en workshop om klarspråk.)

  • Texten blir verkligen bättre och bättre med hjälp av din vägledning Eva. Tack för det. /Anna Kärre & Anette De Ron, författare (När jag var textredaktör för deras läromedelsbok)

Om textbyrån Meningsbygget

Textbyrån Meningsbygget hjälper företag och organisationer att utveckla sin skriftliga kommunikation. Du kan få hjälp med språkgranskning, att skriva nya texter, individuell skrivcoachning och workshops/föreläsningar/kurser inom skrivande.
Till Meningsbygget
Logotyp Meningsbygget