Vem är kursen för?

Den här kursen riktar sig till dig som är anställd inom offentlig verksamhet, och skriver texter i jobbet. Det kan handla om allt från webbtexter till beslut eller rapporter. Du kanske är handläggare, webbredaktör, utredare eller något helt annat. I kursen kommer du att få grundläggande kunskaper om klarspråk, som kan appliceras på alla typer av texter. Inga förkunskaper krävs.

Information om kursen

Den kurs som startar först är en beta-version, och har därför ett extra lågt pris. Det finns ett begränsat antal platser till kursen - endast 25 personer kan delta. Anmäl ditt intresse till kursen nu.

FÖRMÅNER

I beta-kursen får du personlig feedback på en text - något som annars bara ingår i guldkurser*. Dessutom har du tillgång till kursen i ett helt år (vanligtvis 6 månader). Du kan alltså ta del av det nya och förbättrade materialet som släpps med tiden.

UTVÄRDERINGAR

Som deltagare i beta-kursen förväntas du delta i utvärderingar under kursens gång, för att kursen ska utvecklas och bli bättre. 

FAKTA

Anmälan: Anmäl ditt intresse nu, så att Klarspråk online kan planera för kursstarten. Intresseanmälan är inte bindande.

Kursstart: Kursen startar vintern 2020/2021, förutsatt att det finns tillräckligt stort intresse.

Pris: 1 495 kr exkl. moms.

Betalning: Faktura 30 dagar.

Innehåll: 11 lektioner och 11 uppgifter, fördelade på 7 moduler. Innehållet släpps veckovis från vecka 43, modul för modul. Modul 3 och 5 är uppdelade och släpps en halva i taget.

Ingår extra: Personlig feedback på en text (ingår vanligtvis inte i en brons-kurs*).

Effektiv kurstid: Ungefär 10-15 timmar, beroende på din egen studietakt och antalet texter som du väljer att jobba med.

Tillgång: Du får tillgång till kursen inom 2 arbetsdagar och har sedan 12 månader på dig att slutföra den (vanligtvis 6 månader).

Förkunskaper: Inga förkunskaper krävs.

Support: Du är alltid välkommen att mejla kursledaren om du har frågor om kursplattformen eller innehållet i kursen.

Kvalitetsgaranti: Pengarna tillbaka om du inte är nöjd!


* Kurserna på Klarspråk online är indelade i klasserna BRONS (praktiska uppgifter och förinspelade lektioner), SILVER (+ live-sända webinar) och GULD (+ personlig feedback). Mer om klassindelningen.

Kursens mål

När du är klar med kursen kommer du att ha:

 • en fungerande skrivprocess för att skriva nya eller bearbeta befintliga texter

 • kunskap om textens olika delar och vad som gör en text lätt eller svår att läsa

 • verktyg för att analysera en texts målgrupp och syfte för att välja rätt innehåll

 • verktyg för att bearbeta en texts struktur och språk

 • verktyg för att kunna ge och ta emot feedback på en text.

Fördelar med onlinekurser

 • Flexibelt

  Du tar del av alla lektioner och uppgifter i din egen takt - när det passar dig. Du har tillgång till kursen i 6 månader, och kan titta på lektionerna hur ofta du vill.

 • Lärorikt

  Kursen innehåller många praktiska och pedagogiska uppgifter som är direkt kopplade till lektionerna. Du lär dig att skriva klarspråk steg-för-steg.

 • Verkligt

  Du arbetar med texter från din egen verksamhet i de flesta uppgifter. När du är klar med kursen kommer du ha flera färdiga texter att använda.

 • Enkelt

  Alla lektioner och uppgifter finns samlade i en kursplattform. Du kan enkelt följa dina framsteg, och gå tillbaka till tidigare lektioner vid behov.

Kursledare

Eva Berg

Eva Berg

Jag som håller i kursen heter Eva Berg, och är textvårdare & skrivcoach. Min passion är att utveckla befintliga texter, och hjälpa andra med deras skrivande! Jag är högskoleutbildad inom textdesign och har blandat annat varit skribent och språkgranskare för länsstyrelserna, när de skulle lansera sina nya webbplats 2018. Webbplatsen fick samma år utmärkelsen "Bästa offentliga webbplats", bland annat för att språket är tydligt och konsekvent. Växjö kommun och bokförlaget Natur & Kultur är exempel på andra nöjda uppdragsgivare.